Spring naar inhoud

Het ‘gewone’ leven.

Eigenlijk is er niet heel veel in ons leven veranderd na de verkoop van ons huis. We wonen hetzelfde, namelijk in de camper. Alleen onze omgeving is veranderd. Het duurde ruim een jaar dat het idee om zonder vast huis te leven realiteit werd, dus eigenlijk een behoudende manier van veranderen. Wel is er nu een last van onze schouders gevallen: minder zorg voor bezit.
We hadden een stuk meer in het huis geïnvesteerd dan er bij de verkoop terug kwam en tóch voelt het rijk deze stap te maken. Het is een hele mooie ervaring om rijkdom los van geld te ervaren. Geld is natuurlijk een enorm issue in onze maatschappij en ook ik was daarmee besmet. Dit past allemaal in het loskom-proces daarvan.

Het gewone leven dient zich logischerwijs ook bij ons aan: Inkopen doen, een flink meningverschil met elkaar, contacten onderhouden, belastingaangifte, fysieke ongemakjes etc... en dat is ook passend. We zijn niet op zoek naar een leven met alleen maar vakantie. We gaan het leven graag aan, houden van de verdieping die het kan geven.

We staan deze zomer op een bosperceeltje in Drenthe. Het groen is zó vriendelijk en de stilte zó vredig. We verwonderen ons hoe prettig dat bij ons binnenkomt. We hebben er een oud houten huisje als (klei)atelier. Er staat een voormalig schaftkeetje bij met een wc, bad, keuken, oven en wasmachine. Onze vorm van materiële luxe. Wanneer de camper naar de garage moet, hebben we zo wat basisvoorzieningen in een prachtig stukje natuur.

We houden ons momenteel bezig met het oplappen van het atelier en het maken van een vorstvrije ruimte voor paperassen, klei, verf etc. Er komt ook een klein slaaphuisje, dat eerst even als opslagruimte gaat dienen. Half augustus moeten we daarin kwijt wat nu in tijdelijke opslag staat, want… we hebben nog steeds (teveel) spullen! We verbazen ons erover, nadat we zóveel hebben weggedaan. Er komt dus nog weer een opruimronde.