Spring naar inhoud

Ander Leven.

Het bosleven tweemaal onderbroken voor een tour door Nederland, langs vrienden en familie. Onderweg bezocht ik ook een reumatoloog die de diagnose fibromyalgie formeel vaststelde. Een aandoening waar zij geen behandeling voor hebben.

Maar... ondertussen was er een training op mijn pad gekomen die medisch verklaarbare èn onverklaarbare aandoeningen zou kunnen aanpakken, zoals fibromyalgie, het vermoeidheidssyndroom ME, prikkelbare darm syndroom, allergieën, reuma, MS en ook psychische aandoeningen als burn-out, stress, angsten en andere vormen van vastlopen.
Hmm... interessant, maar ook skepsis. Kan dat echt?
De claim van de training is dat door niet behulpzame patronen en overtuigingen het oudste deel van het menselijke brein in een permanente overlevingstand is gekomen. De stressrespons die daaruit voorkomt veroorzaakt allerlei aandoeningen en klachten. In de training leer je om je brein op een andere manier aan te sturen.
Na het lezen van de website www.anderleven.nl waren zowel ik als Klaas geboeid. Dus... heb ik de aanmeldingsprocedure doorlopen. Ik kon al snel een vrijgekomen plaats innemen bij de 3 daagse training die de basis is van een jaartraining. Er was na een paar dagen verbetering merkbaar. Toeval? Toch ook opmerkelijk.
Ik leerde mijn brein op een andere manier instructies te geven, zodat het overeen komt met de werking van de hersenen, wat wetenschappelijk is onderzocht. Nu doe ik meerdere malen per dag de 5 tot 10 minuten durende mentale oefeningen. Aangezien het brein graag vaste patronen volgt, zal het na verloop van tijd automatisch dit nieuwe patroon volgen en is het nieuw geleerde geautomatiseerd.
Klaas volgde de training gratis als partner, zodat hij de inhoud alsmede de veranderingen zelf kon meemaken. Dat was heel zinvol.
Twee weken later was al 80% van de fysieke klachten weg!
Het werkt echt. Wonderlijk! Maar als je de logica volgt klopt het wel.
Diverse klachten zijn helemaal verdwenen. Wat het laatste aan klachten kwam, was het eerste verdwenen. Ik hoef niet meer in de ligstoel en mijn kracht en energie zijn helemaal terug. Een groot deel van de pijn is weg en wat zich nog wel meldt gaat weg na het doen van de oefening. De dagen zien er nu echt anders uit. Heel fijn.
Ook op emotioneel gebied zijn er positieve veranderingen. Ik ben dichter bij mijn gevoel en leer patronen, bijvoorbeeld irritatie of perfectionisme, beter te doorzien en te doorbreken. Ik krijg ook steeds meer zicht op oude overtuigingen die niet behulpzaam zijn en kan hiermee in het moment dat 't gebeurt aan de slag, waardoor spanning meteen verminderd.
Ik ben echt in training naar een Ander Leven.
Zo'n vorm van gezondheidszorg, met als basis de onlosmakelijke verbondenheid tussen lichaam en geest, zou wel de toekomst kunnen hebben. Met de huidige medische wetenschap als onderdeel daarvan...
Mensen evolueren en zullen steeds meer gaan leven vanuit de logica van het geheel. Die ontwikkeling is nu al zichtbaar.

1 gedachte over “Ander Leven.

  1. Pingback: Patronen doorbreken. – levensreisblog.nl

Reacties zijn gesloten.