Spring naar inhoud

We zijn los!

Zo'n zes maanden reizen vanuit ons vertrouwde camperhuisje en een lege agenda. Met het vertrek van ons bosperceeltje op 2 november, lachtte  het ons tegemoet! Niks ligt vast. We kamperen wild en de camper is helemaal zelfvoorzienend. Wanneer we verzadigd zijn komen we terug. Die vrijheid is werkelijke rijkdom.
De eerste avond kregen we al bezoek van de politie en... ze vonden onze plannen geweldig en we mochten gewoon de nacht doorbrengen aan de rand van het dorp waar we waren neergestreken.

Vijf dagen later reden we de grens over, via België naar Frankrijk. We reden door oude, sfeervolle dorpjes, getooid in prachtige herfstkleuren. Ach, wat een streling voor het oog. Steeds weer werden we getrakteerd op een schilderij van groen, geel, oranje, rood en bruin. Genieten!

Deze reis wordt weer anders:
Dat ik door de Ander Leven training niet meer beperkt ben door chronische pijn is een geweldige verbetering. Door wat ik geleerd heb sta ik dichter bij mijn gevoel en maak ik passendere keuzes.
Een gevolg is ook dat ik zachter word en minder stoer. Dat is mooi, maar ook even wennen. Ik rijd nu bijvoorbeeld liever niet meer in het donker.
Op weg naar Italië volgen we ons gevoel. En... daarom nemen we plots tóch de afslag Spanje i.p.v. Italië, omdat we toch de voorkeur geven aan de zachte weldaad van zonnewarmte.  Italië is frisser en natter (ook in het uiterste zuiden) en met onze oude, tochtige camper wordt het werken om comfort te behouden.
En werken willen we niet. We willen graag meer stilte, ontspanning, bezinning. We reizen door Europa en we reizen innerlijk, dat is ons motto.
Klaas heeft erg veel zin in schrijven en ik zie uit naar lekker lezen en mijmeren.

Wat deze reis ook anders is:
We hebben voor het eerst mobiel internet en dat trekt. Wie kent dat niet? In vier jaar reizen zonder internet, hebben we geleerd hoe fijn het is om ons in een impuls-arme wereld onder te dompelen. Internet geeft comfort, maar ook onrust.
Dus nu we deze luxe bij ons hebben, worden we uitgenodigd om onze diepere behoeften boven een snel opkomende nieuwsgierigheid te stellen…

Door je te ont-doen van al je moeten, ont-moet je jezelf!