Spring naar inhoud

Inspiratie voor 2018.

Na een maand aan zee fijn de bergen van de Alpujarras in. We streken neer aan de rand van het hippiestadje Orgiva. Dit gebied heeft een bijzondere sfeer, heel internationaal. Er zijn diverse alternatieve woonvormen en dat is voelbaar. Daarnaast is het er mooi wandelen. Wat vinden we het toch prettig hier!

Flink stormachtig weer deed ons plots verkassen naar… zee, Motril. Daar was nog wel harde wind, maar ook zon en 8 graden warmer (19º). Deze reis dringt het besef diep door hoe aangenaam het comfort van de zonnewarmte is.
Aan zee een rustige jaarwisseling gehad. Voor we om 23.30 naar bed gingen, stil gestaan bij de overgang naar 2018.

Wat is 2017 toch een bijzonder jaar gebleken: de verkoop van ons huis, veel spullen weggedaan, een dorpsgemeenschap losgelaten, basisvoorzieningen op ons bosperceel gerealiseerd en de vrijheid als een welkome verandering omarmd.
We vernemen van blog-volgers dat het ook bij hen kriebels opwekt.
‘Zo leuk om op het blog te lezen wat jullie tegenkomen. Een droombestaan om zo rond te trekken. Ik ben nog aan het zoeken hoe ik daar invulling aan wil geven.’
‘Jullie way of life spreekt ons aan, het is een genoegen om erover te lezen.’
‘Ik ben best een beetje jaloers op het reizen en de lekkere temperaturen.’
‘Leuk om jullie te volgen. Jullie dóen het!’
‘Wij zouden dat ook gráág willen, maar…’

Ter inspiratie hier wat websites, voor wie zijn eigen vorm van vrijheid wil ontdekken:
www.trantmagazine.nl ‘Hoe richt jij je leven in?
Artikelen over mensen die bijzondere keuzes maken op het gebied van wonen (tiny housing), werken (digitale nomaden), reizen (reizende moeders), opvoeding (democratische school).
Onderweg zagen we een Nederlandse bus met een gezin, met de opdruk: www.gezinsgelukopreis.nl
Geboren uit een verlangen naar meer samenzijn, eenvoud en avontuur, reizen Robert, Pieternel met hun 2 kinderen in hun camperbus door Europa: Onderweg volgend wat zich aandient, bijdragen aan verschillende culturele en ecologische initiatieven en online op locatie werken als ‘reizende professionals’.

De tweede grote verandering van afgelopen jaar kwam op fysiek gebied.
Klaas heeft door de stent in de kransslagader zijn energie terug. Heerlijk!
Voor mij is de chronische pijn door de fibromyalgie verleden tijd geworden. Een jaar geleden lag ik zo’n 6 uur per dag in een ligstoel en hield de pijn me elke nacht uren wakker. Dat is voorbij! Ook kan ik weer strand- en bergwandelingen maken, omdat mijn spierkracht helemaal terug is, door de Ander Leven training. ’Een wondercursus’, genoemd door een vriendin. De verandering is inderdaad wonderlijk en fantastisch, maar eigenlijk is het een compleet logisch verhaal. Dat is ook bijzonder eraan.
Via het opinietijdschrift ‘The Optimist’ kwam ik bij deze training en ik heb mijn dank en ervaring kunnen delen in hun laatste nummer. Klik hier.

When everything is unsure, anything is possible!