Spring naar inhoud

Kracht & Zachtheid.

Wat trakteert de lente ons toch op een geweldige uitbundigheid! Een prachtig seizoen om in het bos te verblijven. Wanneer we koffie drinken op ons bosduin ervaren we een sereniteit die verwondering oproept.
Ook Pinke geniet met volle teugen van het bos. Dartel speelt ze met de dennenappeltjes en ze rent uitbundig op en neer op de grote zandwegen. Wanneer wij aan het werk zijn, ligt Pinke lekker buiten te zonnebaden in het gras of fijn op de bank van de veranda. En elke dag ‘ontsnapt’ ze naar de loeigrote buurhond, door wie ze zich gewillig, kwispelend laat aflikken.

Terwijl wij volop met de hippiebus bezig zijn, vragen ook andere aspecten van het leven aandacht. Met die lieve Klaas naast me, in de natuur én het leven zonder verplichtingen is er een basis van mildheid, waarin oud verdriet verder verwerkt kan worden. Ik heb mezelf gegund hierin hulp van een therapeut te ontvangen. Ook dat hoort bij de levensreis.

Klaas gaat elke dag een paar uurtjes kleien. Met een aangenaam rustig muziekje wordt hij één met de klei waarmee hij creëert. Wat hij maakt gaat soms ook weer stuk, maar dat deert niet. Het gaat om de meditatieve sfeer waar hij zich in begeeft. Prachtig om te zien.
Kleien is Klaas zijn grote tegenhanger van het klussen. Vol adrenaline heeft hij in de bus alle overbodige zaken gestript en dat geeft hem op een hele andere manier óók plezier. Hij merkt dat hij, met het ouder worden, steeds gevoeliger wordt. Dat omarmt hij én daarnaast moet hij er ook aan wennen. De adrenaline gaat niet meer zo makkelijk uit zijn lijf en de regenachtige dagen beïnvloeden sterker zijn humeur.

Tijdens het slechte weer konden we in de bus beginnen met verven en behangen en daarmee is de opbouwfase weer aangebroken.
In de zomerse dagen hebben we de buitenkant helemaal af kunnen maken. De bus is nu 3x helemaal geschuurd en gelakt. Schilderen is nog niet makkelijk in het bos, met een regen van dennennaalden, dwarrelend stuifmeel,  vallende bloemetjes en de vele insecten die de strak geschilderde lak masaal aanvallen. Aan de veranda hebben we met zeilen, horgaas, lakens, karton en houten platen een tent kunnen bouwen, om het toch naar tevredenheid te volbrengen.
Een pittige klus, maar wát een mooi project. Een combinatie van verbouwen en het creëren van een sfeer waar ons beider hart naar uitgaat. Ik geniet ervan, ook vanwege het liefdevolle teamwork met Klaas. Kracht en zachtheid ineen. Heel fijn!