Spring naar inhoud

Levenskunst.

Er is veel gebeurd de afgelopen maand en het is de kunst van het leven om het bijzondere in alles te vinden en te omarmen.

Onze hippiebus was een prachtproject, waar we samen met veel energie en voldoening aan gewerkt hebben. Met (voor ons doen) meer luxe, onze eigen indeling en een persoonlijke kleurencombinatie is het is een aangenaam nieuw huisje geworden, uniek in zijn soort. (Foto's)

Naast dat we deze bus-klus deden kwamen een aantal flink ongemakkelijke situaties op mijn pad, die me onzeker maakten (waar ik inhoudelijk niet verder op in zal gaan). Met kracht ging ik in deze uitdagingen aan, maar vanuit een diepere laag kwam het chronische pijnsyndroom toch in alle hevigheid weer op. Een teken dat ik vanuit mijn bewuste brein deze situatie aanging en er vanuit het oerbrein een veel diepere, onbewuste stress geactiveerd werd. Ik kon even helemaal niks meer. Deze extreme pijn dwong me om innerlijke wijsheid aan te spreken en terug te keren naar de oefeningen uit de breintraining, om mijn systeem te herstellen. De spierspanning en de pijn zijn nu weer voor 80% gesmolten en het heeft weer inzichten en verrijking gegeven.
Daarnaast is het bijzonder echt te ervaren hoe waar het is dat ons lichaam en geest één op één invloed op elkaar hebben. Dat wij wel denken het zelf ‘t beste te weten, maar dat is dus helemaal niet zo. Hoe je je fysiek, mentaal en emotioneel voelt wordt voor 95% bepaald door je oerbrein, je onbewuste. Staaltje evolutie!

Mijn 47ste verjaardag was bijzonder in zijn eenvoud, gewoon met zijn tweetjes. De lieve woorden die deze dag naar mij toe kwamen roerden mij diep. Geliefd worden en dat zo toe kunnen laten is het prachtigste kado, wat een rijkdom.
Iemand die onze hippiebus had gezien en me via dit reisblog mailde, schreef me deze dag:
Het is erg fijn wanneer je iemand of iemanden ontmoet die goed bij je tribe past. Volgens mij is het voor het welzijn en de ontwikkeling van ieder mens belangrijk om gelijkgezinden om zich heen te hebben. Ik las in het boek 'De Ontembare Vrouw' (van de Jungiaanse psychoanalyticus Clarissa Pinkola Estes) een prachtige uitleg van het sprookje 'Het Lelijke Eendje'. Over de lange zoektocht van het 'lelijke eendje' en het uiteindelijk eindelijk thuiskomen bij haar gelijkgezinden, de andere zwanen.
Wat een kosmisch kadootje!

En 12 juli was het dan zover: vermoeid vertrokken we in onze bloemenbus richting (Zuid)Noorwegen! Een reis van 2 maanden naar het land van de fjorden, de uitgestrekte natuur en de elanden. Jippie!
Via Denemarken en Zweden zijn we door de Oslofjordtunnel naar de Hardangervidda gereden; een gigantisch natuurpark waar de grootste rendierenpopulatie is. Hier kunnen we weken verblijven in het groene landschap, omringd door bergen en hier en daar grote watervallen. Daar zijn wij wel klaar voor!
De zuid-westelijke fjorden die we gaan bezoeken schijnen spectaculair te zijn en voor de verandering zullen we hier weer eens een stad aandoen: Bergen, met de prachtige ligging in de luwte van zeven bergen en de karakteristieke Noorse bebouwing.
Een nieuw land voor mij en Klaas gaat het weer herontdekken.
Wat prijs ik me gelukkig om dit met de liefde van mijn leven te kunnen doen! Stinkend genieten dus!