Spring naar inhoud

Goed nieuws!

De uitslag van de MRI is bekend: de operatie gaat door!
11 December zal Klaas zijn prostaat verwijderd worden. De scan heeft laten zien dat de tumor inderdaad in de linker kant van de prostaat zit, weliswaar in de wand is gegroeid, maar wel operabel is. 'We verheugen ons op de operatie', aldus Klaas (gemeend!) tegen de oncologieverpleegkundige.

Het betekent dat genezing mogelijk is en bovendien onze reis voor de kerst kan aanvangen.
Een groot bijkomend voordeel van een operatie is dat de resistente bacterie in Klaas zijn prostaat, die regelmatig flinke problemen geeft, dan ook uit zijn lichaam verwijderd zal zijn.

Alhoewel we geen doemgedachten hadden, voelen we opluchting dat het eindelijk duidelijk is, dat hij geen chemische behandeling hoeft en dat de vertrekdatum voor een half jaar reizen in zicht is.

Het herstel van de laparoscopische operatie gaat vlot. Na 1 nacht mag hij naar huis… naar de camper, die daar dan op het terrein staat.
Na ruim 1 week is er nog een nazorgdag en dan is de man weer vrij. Controles zijn daarna uitsluitend via bloedonderzoek (PSA) en dat kan in heel Europa.
Hij krijgt fysio-begeleiding (ook op afstand) om de zelf gevolgen voor zijn lichaam ‘in dat gebied’ weer te verbeteren. Klaas is zelfs wel benieuwd hoe hij dat gaat ervaren. What a guy!
‘Samen Verder Groeien’… onze trouwbelofte. En dat doen we, ook nu MET LIEFDE!