Spring naar inhoud

HOERA!!

EINDELIJK VERTROKKEN!!
We staan nu op een mooie, groene camperplaats, buiten de stadswallen van het vestingstadje Rocroi, Noord Frankrijk.

Het gaat goed met mijn lief. Fijn dat de prostaatkanker verwijderd is èn meteen ook de bacterie in de prostaat die Klaas al jaren plaagde. Dus nogmaals: Hoera!!
Op internet had ik informatie gevonden over mogelijke oorzaken van het niet kunnen plassen... en... het bleek een vaak voorkomende bijwerking van een nieuw blaasmedicijn die hij sinds de operatie kreeg tegen incontinentie. Dus na samen zorgvuldig afwegen zijn we (op eigen initiatief) daarmee gestopt. En dat was een goeie zet, ook volgens de uroloog. Het plassen gaat weer prima, de incontinentie valt erg mee. Opmerkelijk, hoe zoiets gewoons zo belangrijk wordt.
Maar Klaas voelt zich nu weer fijn en zijn lichaam functioneert beter dan verwacht. Hij kan weer alles doen (m.u.v. zwaar werk).

De afgelopen maanden hebben we goed kunnen samenwerken met alle hulpverleners. We hebben in dit proces onze kracht, en daarmee onszelf, niet weggegeven aan angst, aan kanker of aan artsen. Met flexibiliteit hebben we ingespeeld op de omstandigheden. Op lastige momenten konden we er voor onszelf en elkaar zijn en van daaruit terugkeren naar kalmte en wijsheid.

Voor 2019 wensen we voor íedereen innerlijke kracht en een mild gemoed!